TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

Blog Total Bikefitting

Hoe begin je met een goede Bikefitting?


Als fietsspecialisten delen we een passie voor fietsen en streven we ernaar om fietsers optimaal te laten genieten zonder klachten. In een tijd waarin informatie overal beschikbaar is en de eisen van fietsers hoog zijn, verschuift de focus naar het bieden van meer fietsplezier. Een essentieel onderdeel hiervan is het aanbieden van de juiste fietspositie naast de juiste materialen en onderdelen. En dat is waar een professionele Bikefitting om de hoek komt kijken.

Wat houdt een goede Bikefitting in?

Een Bikefitting is het afstellen van de fiets op basis van het lichaam van de fietser, omdat elk lichaam anders is. Het doel is om een perfecte balans te creëren tussen fiets en fietser. Als bikefitter is het essentieel om naar de klant te luisteren en deze goed te observeren. Mogelijke klachten zoals chronische pijn of slapende handen tijdens het fietsen kunnen vaak worden veroorzaakt door een verkeerde fietspositie of verkeerde maatvoering. Tijdens een Bikefitting achterhalen we de oorzaak van deze klachten en proberen we ze op te lossen.

Een Bikefitting duurt doorgaans tussen de 2 en 3,5 uur en omvat zowel een analyse buiten de pasfiets als op de pasfiets zelf. Zowel de fiets als de fietser worden grondig geanalyseerd van A tot Z.

Voor wie is een Total Bikefitting geschikt?

Iedereen die fietst of wil beginnen met fietsen, kan baat hebben bij een Bikefitting. Van jong tot oud, beginners tot profs, en in alle disciplines: wielrennen, veldrijden, gravelbiken en mountainbiken. Niet alleen sporters profiteren van een Bikefitting, maar ook mensen die dagelijks met een stadsfiets of e-bike naar het werk rijden.
Als deze blog je interesse heeft gewekt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om van je fietsklachten af te komen.



E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn