TOTAL BIKEFITTING 
fietsmeting in perfectie

Een dag mee met Karin Bosgra

In deze blog vertelt karin over haar werkzaamheden als Bikefitter

Ik fiets om 08:25 uur van huis richting de studio binnen het prachtige Scott Experience center Herman Beleef fietsen. Ik loop de voordeur binnen en begroet eerst mijn collega's Jeroen, Herbert, Ian en Bram. Ik loop daarna door naar mijn studio en zorg er dan voor dat alles netjes klaar staat.

INTAKE GESPREK

Om 09:00 uur komt mijn eerste afspraak binnen en begin ik met een intake gesprek en een kopje koffie en/of thee. Door een intake gesprek te voeren kom ik er achter hoe lang iemand al fietst, hoe vaak iemand fietst en de aantal kilometers die hij of zij fietst. We nemen samen de klachten door en de reden waarom hij of zij kiest voor een Bikefitting.. 

SHIMANO PASFIETS 

Na ons intake gesprek zet ik zijn of haar fiets over op de Shimano pasfiets doormiddel van de X en Y laser. Ik noteer een aantal maten zodat ik later kan zien wat de veranderingen zijn van de fiets.

TOTAL BIKEFITTING

Voordat we gaan fietsen meet ik eerst 10 punten van het lichaam en kijk ik naar de houding en lenigheid. Ook meet ik de voetboog zodat ik weet welke inlegzooltje bij de voet past. Hiervoor gebruik ik Currex Bikepro, deze geven je voeten meer energie overdracht, ondersteuning en comfort. 

Het eerste test moment op de pasfiets is voor mij om inzicht te krijgen hoe iemand op zijn eigen fiets fietst. Ik maak hier ook een filmpje van zodat we deze naderhand kunnen bekijken. Tijdens de Bikefitting ben ik continu in gesprek met de fietser en bekijk ik de houding op de fiets. In totaal maak ik 3 of 4 filmpjes om deze later te vergelijken. Voor de fietser mooi om te zien hoe de nieuwe setup tot stand is gekomen.

Het grote voordeel van de Shimano pasfiets is dat de fiets van de klant niet elke keer aangepast hoeft te worden. hierdoor voorkom je veel beschadigingen aan de fiets van de klant. Wanneer de nieuwe setup tot stand is gekomen kopieer ik de pasfiets doormiddel van de X en Y laser naar de eigen fiets van de klant.

Het sleutelen is voor mij een mooie afwisseling op het werk als bikefitter. Wanneer ik er zelf niet helemaal uit kom dan helpt de klant ook weleens mee en zijn we samen aan het sleutelen maar ik heb natuurlijk ook nog mijn collega’s in de werkplaats.


Na de Bikefitting maak ik een rapport op en verstuur ik deze inclusief de filmpjes door naar mijn klant via de mail. Daarna maak ik mijn studio weer netjes voor de volgende Bikefitting. Ik probeer dan rond de middag samen met mijn collega’s wat te eten en begin ik om 13:00 uur met een nieuwe Bikefitting. Mijn dag is nooit hetzelfde en elke Bikefitting is weer een nieuwe uitdaging en mooi om te zien hoe een kleine of grote verandering aan een fiets weer een mooi resultaat geeft. Het rondje buiten fietsen om te testen is dus een klein feestje en daar wordt ik enthousiast van. Voor elke fietser is een juiste afstelling mogelijk en geef ik graag advies over de juiste houding. 

 Mocht jij nu ook enthousiast zijn geworden van mijn dagverhaal of ondervind je klachten of wil je gewoon graag meer weten over een goede fietspositie kom dan gerust langs in mijn studio Total Bikefitting voor een uitleg …Je kunt mij bereiken via WhatsApp, mail, contactformulier of telefoon.

Sportieve groet,
Karin Bosgra

Total Bikefitting

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn